Paste cu peste si creveti

de cristeena20 in Fructe de mare, 31 Iul 2012 | 6154 vizualizari

 

Este o reteta care mi-a cazut la suflet. E varianta cu macaroane a orezului cu peste...(pot spune mancarea mea preferata de cand sunt aici)

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de peste congelate -rondele (de rechin sunt ff bune)
  • 150 gr creveti (cca 10 -12 bucati) congelati
  • jumate pachet macaroane mici (eu am folosit !"coturi")
  • 1 ceapa medie
  • 1 rosie (si optional 6-8 rosii cherry)
  • ulei de masline, sare, piper, pasta tomate (cu ceapa si usturoi de preferinta), pasta paprika, chilli, coriandru verde proaspat
  • jumate plic de supa-crema de fructe de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu peste si creveti:

- punem la fiert in apa rece pestele asa rondele  si congelat adaugand in apa sare, piper boabe, coriandru-3-4 crengute..ulei de masline. Lasam la fiert cam 3 min ,,sa nu fiarba prea mult. Scoatem pestele si ii luam oasele daca sunt si il taiem cuburi potrivite. Punem deoparte. Nu aruncam apa in care a fiert.

- tocam ceapa marunt si rosia cubulete- punem intr-o cratita cu ulei de masline si calim usor pana se inmoaie. Adaugam pasta de tomate cu pasta de paprika si adaugam apa in care am fiert pestele. Adaugam macaroanele in oala, adaugam sare daca e nevoie, piper, chilli si apoi acoperim. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda macaroanele de fund.

- Intre timp punem crevetii congelati in apa rece..se vor decongela rapid...si ii decoricam la mijloc (sau dupa preferinta de tot..mie imi place sa ii folosesc cu cap si coada).

. Cand pastele sunt aproape fierte adaugam pestele in oala..mai lasam cateva clocote. 

. praful de supa-crema de fructe de mare il dizolvam in apa rece..si turnam in oala peste macaroane. Mereu trebuie sa fie sos suficient peste paste...Acum se va ingrosa...adaugam jumatatile de rosii cherry...si aproape de final adaugam crevetii. Punem capacul 3 minute. Crevetii isi vor schimba culoarea de la gri la portocaliu...

. la final adaugam coriandru proaspat taiat marunt...stingem focul si lasam 2 minute asa acoperit. E ff bun daca este mai mult sos in cratita..sa nu fie seci.

Va garantez ca o sa va placa mancarea...Pofta mare. Se serveste cu vin verde. Eu am avut un rose spumant..ff bun..rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu peste si creveti" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste Thailandeze cu creveti